www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Peterik, Jim : Above The Storm. Album Cover
Informationer
Band:  Peterik, Jim
Titel:  Above The Storm
År:  2006
Genre:  Rock / AOR
Land:  USA
Bruger rating
Rating: 0
Stemmer: 0
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Live Life 
2.  Burning With A Reason 
3.  Above The Storm 
4.  In The Days We Have 
5.  Stand And Be Counted 
6.  At This Time Of Night 
7.  A Kiss To Remember You By 
8.  The God In You 
9.  Secrets Of A Woman 
10.  A Talent For Loving You 
11.  Hiding From Yourself 
12.  Midnight In My Soul 
13.  We Believe 
 
Medlemmer
Christian Cullen:  Keyboard
Ed Breckenfeld:  Drums, Percussion
Jim Peterik:  Vocals, Guitars, Bass, Keyboard, Piano
Klem Hayes:  Bass
Lisa McClowry:  Vocals
Mike Aquino:  Guitars
Producer:  Jim Peterik
Producer:  Larry Millas
Beskrivelse
Jettfever Karakter: 7.5/10

Nu er jeg absolut ikke værdig til at skrive noget negativt om Jim Peterik - manden bag The Ides Of March, Survivor og Pride Of Lions og sangskriver for en lang række større og mindre navne, f.eks Lynyrd Skynyrd, 38 Special, Mecca og en hulens masse andre - så det vil jeg lade være med. Det er da også næsten umuligt at fokusere på det negative, når der er tale om en mand med så positiv en karisma som Jim Peterik.

Problemet er så bare at jeg nok forholdsvis hurtigt løber tør for lovprisende ord, når omtalen falder på Above The Storm, hans første solo-album siden Don't Fight The Feeling fra '76(!), der musikalsk blegner lidt i forhold til netop Survivor og Pride Of Lions. Peterik leverer til gengæld en god samling af livsbekræftende og tilbagelænede rocknumre, der nok vinder mest på tekstsiden og viben, men til gengæld mangler lidt decideret hitmateriale (læs; Peterik's karakteristiske keyboard).

Der er dog gode numre, f.eks. den særdeles positive åbner "Live Life", det smukke titelnummer "Above The Storm", den glimrende "Stand And Be Counted", "The God In You", der har lidt Pride Of Lions over sig, balladen "A Talent For Loving You" og lukkeren "We Believe".

Man kan ikke undgå at blive i godt humør af at høre dette album og det opvejer bestemt de lidt manglende hits. Må indrømme at jeg faktisk rigtig godt kan lide mandens vokal og den bliver bakket godt op af Lisa McClowry, der også gør en rigtig god figur. Numrene er (selvfølgelig) velskrevede - Johnny Van Zant har i øvrigt været indover på flere af dem - det bliver desværre bare lidt for 'modent' og balladeorienteret hist og her.

I bookletten gennemgår han desuden hvad hvert enkelt nummer betyder for ham - noget der normalt virker lidt ligegyldigt eller decideret påtaget, men det er umuligt ikke at få yderligere respekt for manden, da hans optimistiske og positive livssyn er særdeles smittende.

Som sagt, ikke et essentielt og revolutionerende udspil man falder på knæ for og ikke stedet at starte hvis man ikke kender Jim Peterik i forvejen. Det er dog bestemt et solidt album, der skal tjekkes ud hvis man er fan af Survivor og Pride Of Lions, eller generelt har det godt med tilbagelænet, modent AOR ala Mecca og The Storm, eller nyere Bruce Springsteen for den sags skyld.
2008-10-28 20:14:00

RenisseD Opsat: 2008-10-30 08:28:27
Jeg købte den, hørte den og satte den så på hylden. Den fangede slet ikke, må jeg indrømme.

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.