www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Mystic Healer : Mystic Healer. Album Cover
Informationer
Band:  Mystic Healer
Titel:  Mystic Healer
År:  1998
Genre:  Melodic Rock / AOR
Land:  USA
Bruger rating
Rating: 8.5
Stemmer: 1

8.5 -=MP=-
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Crossed My Heart 
2.  If You Ever Fall 
3.  Tonight 
4.  You Hold My Heart 
5.  You Never Know With Magic 
6.  Standin' In The Line Of Fire 
7.  I Am The One 
8.  Never Say Never 
9.  Can't Wait On Love 
10.  Live Wire 
11.  It Must Be Love 
 
Medlemmer
Al Fritsch:  Bass & Background Vocals
Bob Kulick:  Guitars
Bruce Kulick:  Guitars
Chuck Bonfante:  Drums
Chuck Burgi:  Drums
D.L. Byron:  12 String Guitar
Dave Ogrin:  Bass
Jeff Allen:  Bass
Joe Cerisano:  Background Vocals
Mark Mangold:  Keys, Vocals & Producer
Michael Bolton:  Background Vocals
Nicky Hopkins:  Background Vocals
Pepe Castro:  Background Vocals
Randy Jackson:  Guitars & Background Vocals
Tamara Champlin:  Background Vocals & Producer
Tony Bruno:  Guitars
Beskrivelse
Scandinavia Karakter: 10/10

Sidder du derude og mangler en definition på hvad AOR lyder som??? SÅ KØB DENNE SKIVE!!! Dette album fanger virkelig essensen af stilarten og her er således tale om creme de la creme i AOR regi. Frontmanden, Mark Mangold, var den oprindelige keyboardspiller i MICHAEL BOLTON og ligeledes frontmanden i de geniale DRIVE, SHE SAID. Desuden skrev han megahittet "How Can We Be Lovers" (Michael Bolton) og "I Found Someone" (Cher) - Mangold er virkelig en topkomponist!, hvad endvidere gerne skulle gi' et praj om hvad dette album har at byde på. Materialet er opbygget af unreleased tracks fra hans forskellige projekter, Bla. MICHAEL BOLTON og DRIVE, SHE SAID og nogle af sangene er da også helt fra 1982, men ikke desto mindre er det kvali-rock over hele linien. Sangen "Tonight" laver TOUR DE FORCE også en coverversion af på Jap. udg. af deres "World On Fire" album. Desuden har selveste ALDO NOVA og JACK PONTI været med i tilblivelsen af nogle af sangene = Topklasse!! Gør lige dig selv en tjeneste og check line-up'et ovenfor....
2004-10-26 20:58:53

Muddley Opsat: 2005-03-31 01:39:00
Ok, har lige anskaffet mig denne skive og må sige at efter 1ste gennemlytning tænkte jeg, ufff en gang crap, og ville give den 6/10, men men men den vokser og bliver bedre og bedre. Der er ingen tvivl om at Mangold er god. Hvis han iokke var det, havde han helt sikkert ikke fået alle de stjerner på skiven. Jeg vil give den 8/10, men det rykker sig sikkert senere hen, da det er en fed skive. Tak for tippet Scandi.

Scandinavia Opsat: 2005-04-03 12:53:17
You're welcome dude!! Godt at høre jeg ikke er den eneste der har fattet hvor "stor" Mangold i virkeligheden er...

Scandinavia Opsat: 2005-07-25 14:14:16
Perfektion fra ende til anden!! Så blir' det sgu' ik' bedre i AOR regi, folkens!!! At TOUR DE FORCE (kongeband) laver et cover af "Tonight", burde vidne om hvor STOR Mark Mangold er! Den mand vil jeg møde!! Nej, er ikke homo...Hahahaha - Bare storfan!!!

RenisseD Opsat: 2005-09-13 13:16:19
Jeg ved ikke lige hvad som er gået galt her.... Da pladen udkom, var det egentligt min mening at købe den, men så så jeg nogle anmeldelser som rakkede den ned og brokkede sig over lyden etc. og så blev det bare aldrig til mere.... Men så læste jeg denne anmeldelse og tænkte, what the heck, vi prøver.... JAMEN - dette er jo en glimrende skive, som for mit vedkommende fiser direkte ind på lys-tavlen... Produktionen er faktisk ganske udemærket (betydeligt bedre end Drive, she said's "Drivin' Wheel" album for at tage et nærliggende eksempel). Skal lige høre den nogle flere gange, inden jeg giver en karakter, men damn, this is some good shit!!!!

Scandinavia Opsat: 2005-09-13 19:29:17
Det fryder mit øre at høre, René!

Ratt Opsat: 2006-06-16 16:36:49
Nu fik jeg jo lige denne CD idag. Det er godt nok Japan udgaven med bonus nummer "All Your Love" så ialt med 12 numre, så det er bare fedt, nu skal den bare spinne og snurre, så god fornøjelse Don :-)

Ratt Opsat: 2006-06-20 07:52:27
Synes at skiven er ALT for overvurderet, den mangler ngt nerve og intensitet, og så mangler jeg den der sidste forløsning der gør at man siger WOWWWW hvor er det fedt det her.

Karakteren 7/10 må være på sin plads her på dette udspil.

Scandinavia Opsat: 2006-06-20 08:52:38
Ka' naesten gaette at du ik' er fan af DRIVE, SHE SAID... Haha

Nej, det ska' da ogsaa indroemmes at jeg braender for naesten ALT Mark Mangold roerer ved, helt uden filter (bortset fra AMERICAN TEARS = C.R.A.P.!!) , saa klart nok faar denne her en hoej karakter...Nu er det laenge siden jeg har hoert albummet, men mindes at det ramte plet hver gang... Elsker denne form for "rigtig" AOR!

Scandinavia Opsat: 2006-06-20 08:53:54
...Hvorimod jeg synes at bands som eks. JOURNEY og THE STORM lynhurtigt blir' kedelige at lytte til, pga. mangel paa dynamik.... Det er lige netop der Mark Mangold kommer til sin ret! Dynamikken!

Sixxgunner Opsat: 2006-06-20 08:58:05
DYNAMICS, all ´bout them dynamics!

RenisseD Opsat: 2006-06-20 09:01:32
Smag og behag, men denne sidder lige i skabet for mit vedkommende. Er helt vild med lyden på de fleste af numrene... Fed forsanger, gode musikere og lækre omkvæd... Hvad kan man mere forlange af en AOR skive? Det med nerve og intensitet, afhænger jo af ørene som hører.... Jeg synes der er masser af begge dele på denne lille perle!!! Eneste som ærgrer mig.... at jeg ikke har det japanske bonus nummer!!!!

Scandinavia Opsat: 2006-06-20 09:12:15
Jeg maa (igen, ige..Igen) gi' dig ret...Og mig selv ret, for den sags skyld! :) - Her er nemlig massevis af "nerve og intensitet", hvorimod bands som THE STORM, JOURNEY (ja, det har jeg jo lige skrevet - haha) ofte, i mine oerer, mangler "det der ska' til" for at fange lytteren... Yes, Sixxgunnar (hvordan har hovedet det idag??) it's all 'bout 'dem dynamics! - Ogsaa noget af det svaereste naar man skriver musik, at huske dynamikken, saa lyden, samt intensiteten, ik' bare drukner i ligegyldighed...Bedste eksempel jeg lige ka' komme i tanke om paa denne her "ligegyldighed" i sangskrivningen, er at finde paa HEARTLINE's debut.... Guuuud, hvor er der bare minus dynamik at finde der....Ta' derimod et band som KANSAS, som befinder sig i den HEEEELT anden ende af skalaen, paa albummet "Power" - se, det er fandme dynamik der vil noget!

Scandinavia Opsat: 2006-06-20 09:44:41
HEARTLAND!!! HAHAHA... HEARTLAND's debut for helvede da... :)

Sixxgunner Opsat: 2006-06-20 10:27:49
Scand---> Hovedet har det under omstændighederne ok...

Jeg kender ikke denne skive, men jeg har tit set den til salg, dog har årstallet ALTID skræmt mig væk, havde der stået ´88, var den købt....

Scandinavia Opsat: 2006-06-20 10:32:25
Jamen saa maa du hellere lige kigge op paa musikerne...Se, magi!

Du ska' dog vaere forberedt paa at det er AOR...Men af den catchy slags!

Sixxgunner Opsat: 2006-06-20 10:44:16
ALTSÅ......

For mig findes der to forskellige AOR genrer:

1:Start 80er AOR som nok mest af alt betegnes som den ægte form, da disse år er den spæde begyndelse for genren. Den udgave er KLART mere kompleks og langt mindre tilgængelig.

2:Slut 80er og start 90er AOR, syng-med-omkvæd om man vil, meget chartrelateret og letfordøjelig, typisk guitar, keys, vokal og trommer. Produktionen er ligeså i rækkefølge.

Er jeg helt på herrens mark, og hvilken udgave er Mystic Squeler??

Scandinavia Opsat: 2006-06-20 10:57:41
Midt imellem!! :)

Forstaar godt dit syn paa AOR.... MEN!

Ja, saa tabte han lige traaden...Room mates, du ved...

Naa, men jo, start 80er AOR, som ofte stadig lugter meget af 70erne (laes: POMP) ved jeg nu ik' om jeg synes er mere komplex noedvendigvis, men hvis jeg nu naevner bands som PREVIEW, RPM, TOUCH, 707 og ARC ANGEL - er det saa saadanne bands du taenker paa??? I mine oerer mere riffbaserede bands... Naa, men sen 80er lyden, som du beskriver den, vil jeg saa mest af alt kalde MHR ala D2, DEF LEPPARD, noget FM etc. - Netop denne niche synes jeg maaske er den mest "komplekse" pga. de evige guitarduellister og store keyboards... Nok om det!! Jeg ku' blive ved i timevis og er paa vej i seng...Haha

Nej, MYSTIC HEALER (og alt andet Mark roerer ved) baerer stort praeg af POMP synes jeg, men stadig med klare guitarriffs, hovedmelodier etc. - Dette er ingen undtagelse.... Hvis du ved at sige sen 80er taenker paa overpoleret lyd, saa nej, det faar man ik' her... Dog lyder det heller ik' saa raat som eks. ARC ANGEL... Vil kalde det en typisk Mangold produktion! D.v.s. - Det ku' ha' vaeret bedre, men i netop dette tilfaelde synes jeg ik' det er saa slemt som med D,SS' udspil....

Ved ik' om det oplyste noget...:)

Scandinavia Opsat: 2006-06-20 11:00:49
......Med andre ord.......

Gode melodier (catchy!!) og proffe musikere, ik' mindst keyboardspilleren!!!

Du gaar ik' helt galt med denne her, det er helt sikkert!

7/10 er for lidt...

Sixxgunner Opsat: 2006-06-20 11:09:43
Jo, MHR er en ting, men når vi taler AOR versus AOR/Melodic rock er sgu nok når alt kommer til alt, det sidste jeg trigger mest på. Jeg er en 80er luder, og jeg skal kunne synge med før det bliver sjovt, hahahahaha(Bare spørg ham gutten jeg sang ind i øret under DEF LEPPARD koncerten, sidste fredag!)

Med kompleksitet mener jeg, meget meget gennemarbejdede sange (a la Magnum etc. som, jeg iøvrigt aldrig lærer at forstå)samt et mindre chartrelateret drive og dybere tekster. Ikke nødvendigvis guitardueller..

Whitesnake Opsat: 2006-06-20 12:05:27
Hm Journey er som de skal være, tsk tsk. Denne cd og The Storm er fortsat på ønskelisten. Jeg har dog hørt et par numre med The Storm og sikke da en stemme:-)

Whitesnake Opsat: 2006-06-20 12:10:20
Hm sagde Sixxgunner, at han var ved at lære at forstå Magnum;-) Også Vigilante?

RenisseD Opsat: 2006-06-20 12:14:51
Tror du skal læse SixxG's tekst et par gange mere, for jeg tror nok du misforstod det med Magnum :-)

Whitesnake Opsat: 2006-06-20 12:17:18
Ups han skrev "aldrig" - sorry! Det forstår jeg så bare slet ik ngt af, men det er jo smag og behag. Tricket er jo netop, at Magnum numre skal dyrkes op til flere gange. Derudover forstår de at skabe helstøbte albums, hvor der ligesom er en linie/råd tråd igennem hele deres albums.

Ratt Opsat: 2006-06-20 12:19:40
Hm, okay synes den bliver bedre og bedre selvom nogle af numrene er lidt stillestående, og den bider sig ikke rigtig fast på samme måde som The Storm s/t gjorde. Sjovt nok er The Storm s/t en fed skive for mig, som satte sig med det samme.

Whitesnake Opsat: 2006-06-20 12:19:41
råd = rød (ja det kører sgu da rigtig godt idag var)

Scandinavia Opsat: 2006-08-27 10:03:38
Så kør'en igen!! YES!! Stadig solgt til stanglakrids....Vokalen synes jeg må gå som det eneste minus...Den er ik' dårlig, men bare en anelse utrænet, tror jeg....

Musikken derimod.....SPLITTE MINE BRAMSEJL!!

-=MP=- Opsat: 2006-10-29 08:34:11
Er også med på vognen her, har dog ikke hørt den nok til at give den en karakter, men det er fandma fedt...

Whitesnake Opsat: 2006-10-29 11:32:30
Ja denne skal man da vist eje:-) Mht dynamikken, så tror jeg ikke, jeg er helt enig Scand. Det hænger selvfølgelig sammen med, at jeg er vild med Heartland debuten og bandet Journey. Heartlands debut er nok lidt stille, men indeholder alligevel masse af saft og kraft (lidt samme lyd/stemning som på Richie Sambora`s første soloalbum). Samtidig ødelægges sangene ikke af guitar-riffs eller et for gennemtrængende keyboard (ikke at dette altid er dårligt, slet ikke!). Nu må jeg hellere snart få hørt Heartland cden igen for at være helt sikker.

-=MP=- Opsat: 2006-11-03 04:34:56
AOR når det er rigtig godt, ingen tvivl om det, men har det nok lidt på samme måde som Don D, mangler nogle "Hits",for selv om det er velskrevet så sidder jeg stadig lidt med en tom fornemmelse.
Sangen "If You Ever Fall" er nok det nærmeste de kommer et "Hit".
Det kan også være at den skal have meget mere spilletid endnu, selvom jeg har hørt den en del gange...

-=MP=- Opsat: 2016-01-14 13:47:18
Så blev den lige fundet frem fra gemmeren, og nøøøøjjjjjjjjjj en glædelig overraskelse. AOR på et MEGET højt plan.
Virkelig fedt at den lige fik en tur.

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.