www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Kontakt Information
Webmaster : -=MF=- :
  Send mig en e-mail
Redaktør : -=MP=- :
  Send mig en e-mail
Grand Illusion : Ordinary Just Won't Do. Album Cover
Informationer
Band:  Grand Illusion
Titel:  Ordinary Just Won't Do
År:  2004
Genre:  Melodisk Hard Rock
Land:  Sverige
Bruger rating
Rating: 9.13
Stemmer: 4

9 -=MP=-				  
				  
	
9.5 RenisseD				  
				  
	
9.5 Scandinavia				  
				  
	
8.5 Sleazy Dane
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Devil's Advocate 
2.  The Best Is Yet To Come 
3.  Gone For Good 
4.  Heaven Or Hell 
5.  New Beginning 
6.  1982 
7.  Pull You Down 
8.  Love Lies Buried 
9.  Back To Yesterday 
10.  And This Is Why 
11.  When You Were Mine 
12.  On Time 
 
Medlemmer
Anders Rydholm:  Bass, Guitar, Keyboards & Producer
Christian Sundell:  Drums
Ola af Trampe:  Guitars
Per Svensson:  Lead & Background Vocals
Peter Sundell:  Lead Vocals & Background Vocals
Tommy Hansen:  Hammond B3 Organ & Mixing
Beskrivelse
Scandinavia Karakter: 10/10

HOOOOOLLLLLLDDDD DA HEEEELLLLLTTT FERIE!!!!!! Jeg er totalt lamslået....Mangler ord.... Troede dette var umuligt i 2004???? Den absolut SVEDIGSTE guitar over de ABSOLUT FEDESTE melodier jeg har hørt siden 1990. Er du så færdig hvor en skive!!! Uden den mindste snert af tvivl : Årets skive 2004!!! Det fåes absolut ikke større end dette udspil fra GRAND ILLUSION!!! De plejer at være mere poppede, men har nu fået en ny guitarist der virkelig sparker liv i de gamle gutter! Et af Sveriges bedste bands nogensinde! Kvalitetsmæssigt er vi helt oppe at runde EUROPE niveau! Fans af POLE POSITION, MASQUERADE o.li. vil ik' gå galt i byen her! Tung og aggresiv guitar over supermelodier. Selv på de bløde sange brillerer de! Og hvad sker der for den vokal??? Har da aldrig hørt så suveræn en screamer...Mange metalliske indslag, men generelt snakker vi "Pop Heavy". Jeg kan ik' rose dette album nok!! Se at få det købt i en helveds fart!!! De har forresten lige været en tur i RattCity og mixe perlen her sammen med vores kære Tommy Hansen, som får en absolut killer sound ud af GRAND ILLUSION. Et mesterværk! Steve Overland (FM) og Chris Ousey (MESSAGE) medvirker desuden også herpå.
2005-01-06 12:10:35

Scandinavia Opsat: 2005-01-06 19:34:54
De tager lige skridtet videre fra TNT og gør det til 15 pil op...SUVERÆNT!!!

Scandinavia Opsat: 2005-01-09 11:16:13
Ham guitaristen er totalt liret op...Lyder som Mathias Eklundh i visse soli...Blæret skive!!

Scandinavia Opsat: 2005-01-11 15:59:36
Sangen "1982" er dedikeret til alle os seje 80er nostalgikere :-)...Sangeren diskuterer lidt frem og tilbage omkring musikkens tilstand nu om dage og hvordan den var dengang, og blir' til sidst enig med sig selv om at "sjælen" er forsvundet i musikken...Hehe - Ja, det kan jeg sgu' godt tilslutte mig!

MA Opsat: 2005-07-28 09:14:33
Troede ikke det var muligt at udgive melodisk hard rock af en sådanne standard i 2004. Tøvede derfor i første omgang med at investere... Faldt i! Og ja det holder hele vejen. MEN intet nyt under solen :o)

Scandinavia Opsat: 2005-07-28 09:24:14
...Og dog...Formularen er velkendt, men synes de har sig en unik stil...Lyt feks. til de 2 vokalisters fremragende call/response finurligheder og bemærk de højder falsetten når...Desuden har de en form for trademark måde at udføre melodierne på...Jeg synes det er ubeskriveligt fedt det her! Ejer også skiven før denne og den er knap så "hård", men der er deres "trademark sound" endnu mere i spil...Dette er dog mesterværket fra GRAND ILLUSION!

MA Opsat: 2005-07-28 09:38:29
Gode observationer. Hmmm... Trademarks. Vil straks efter-/nærlytte de næste par dage. Thx!

RenisseD Opsat: 2005-07-28 09:51:04
Er den lykkelige ejer af alle deres 3 ordinære udspil og er vildt begejstret for dem alle... Desværre er den ene af de to hovedmænd (kan ikke lige huske hvem af dem det er) jo lige smuttet, så fremtiden for Grand Illusion er uvis (suk). På de første to plader, er henholdsvis 2 og 1 nummer forskellige på den europæiske og japanske version og det er ærgerligt, for de Jap. numre sparker også røv.. specielt "Don't Hurt yourself" fra "View from the top" er ikke til at leve uden hvis man er vild med bandet.... Den nye har jeg købt i japser-udgaven, for at få det ekstra nummer: "Forever and for always", som også skriger af klasse!!!! Deres kor er jo verdensklasse. Rydholm står jo også bag de store flotte kor på den nye Heartland/ Move On plade, som uden nogen som helst tvivl er den bedste plade fra deres side, siden debuten.... N/P - Blanc Faces/st

RenisseD Opsat: 2005-07-28 10:44:02
Det er netop Anders Rydholm som er stoppet, hvilket er ret kritisk, da han jo stort set skriver alt melodi-materialet og er primus motor.... øv øv

Scandinavia Opsat: 2005-07-28 10:46:27
...også en gammel gut, ik'? :-) - Men ja, det lyder da til at stå kritisk til med GRAND ILLUSION så...Nå, men de sluttede da trods alt på toppen!!

Scandinavia Opsat: 2005-07-28 11:05:19
har de forresten ikke udgivet 4 album?? "In The Beginning", "The Book Of How To Make It", "View From The Top" og "Ordinary Just Won't Do"...

RenisseD Opsat: 2005-07-28 11:29:22
Jo, men heldigvis fortsætter den "gamle mand" inden for branchen, med at producere, skrive numre osv. til alle mulige andre... "In the beginning", er egentlig bare en summarum af numre fra dengang de hed "Promotion" og spillede mere westcoast orienteret, komplet med blæse-instrumenter og det hele (yakk). N/P - Cityboy/ Heads are rolling

Scandinavia Opsat: 2005-11-26 09:01:43
Kan du sige: "Suverænt"??? Whitesnake, nå nu du er blevet helt vild med MASQUERADE, så er dette også et godt skud på stammen i samme boldgade. Guitaristen er helt fænomenal!

Scandinavia Opsat: 2005-11-26 09:07:40
Keg får altså kriller i tissebamsen hver gang de fede QUEEN harmonier støder sammen med leadguitaren...Stemmerne siger: "ooooOOOOOO", "aaaaAAAAAA" og guitaren siger "CrunchBoomBangCrashDendendenden - didilididilidididli" :)

Er i med?

Whitesnake Opsat: 2005-11-26 11:18:53
Hmm tænker... nemlig det her lyder sgu interessant!!

KimG Opsat: 2005-12-29 19:56:25
Jeg tror bestemt, det er noget for dig Whitey - det er nemlig alt for pænt for min smag, og jeg tror vi to befinder os på hver ende af pæheds-skalaen.
Og det kan jeg sige helt uden at vide hvordan du ser ud! :-)

KimG Opsat: 2005-12-29 19:56:46
pæhed = pænhed ........

Whitesnake Opsat: 2005-12-29 20:02:38
Hahahaha hva sku det betyde!? Måske lidt firkantet set Kim?

KimG Opsat: 2005-12-29 20:49:23
Udfra dine indlæg og reviews her på RN, fornemmer jeg blot at du er til musik, der er mere pænt og (måske) blødt, end jeg er til.
Altså Foreigner, Toto osv. fremfor W.A.S.P., Mötley Crüe mv.
Nothing more, nothing less.

Og den med pænheds-skalaen var blot et håbløst, forfejlet forsøg på at være en smule humoristisk... Jeg skal nok lade være en anden gang ;-)

Scandinavia Opsat: 2005-12-29 21:24:02
Ja, Whitey, tror nu også dette ville være i din boldgade!!

Tag da ik' fejl af vor kære KimG...Han er trods alt én af de mere seriøse herinde, så tror sgu' ik' han sigter efter dine ben (eller dit skridt - hehe)

Grand Illusion er vel egt. et meget pompøst MHR band...De prøver at være nyskabende og er det alligevel ikke, men får lavet noget djævelsk flot musik!!

Jeg står stadig ved min karkter!!

Måske det allerbedste MHR album fra 2004!

Whitesnake Opsat: 2005-12-29 23:02:05
My best Body Kim - du var nu skæg nok, og der er vel ngt om snakken. Godt nytår til rockfolket!

Whitesnake Opsat: 2005-12-29 23:13:16
Hm jeg lød sgu som om, jeg tog det nært ja - MEN næh nej. Lige nu er jeg så også i et meget bedre humør. Sikke meget øl ka gøre.

Whitesnake Opsat: 2006-01-06 15:09:15
UFFF DET ER GODE SAGER!!! Ngt af albummet minder mig jo ligefrem om Harem Scarem "Mood Swings". Man kan godt nok ikke sammenligne de to sangere, men guitaristerne!!! Min første tanke var, at den her skive er helt suveræn. Scand, Kim m.fl. i ramte nu ikke ved siden af ved at anbefale den her cd!!

MEN der er et MEN...
Mine første kommentarer skyldes først og fremmest første del af cd`en (genialt). Nogle af sangene derefter er lidt mystiske. En del af omkvæddene på de forskellige numrer bliver også lidt FOR bløde og syng-med-agtige (meget SYND!! Men det er garanteret lige ngt for dig Scand hehe). Ellers vil jeg nu mene, at der dog også er nosser i musikken.
Specielt pga guitaristen!!

Alt i alt så er det suverænt udført, om det bliver til en topkarakter til "Ordinary Just Won``t Do" må tiden vise. Track 6 trækker desuden ned - rigtig skidt!

Alt i alt er det dog et rigtig godt køb!!

KimG Opsat: 2006-01-06 15:15:09
Heh - jeg vidste det Whitey ;-)

Hvad synes du ellers om vokalen? Peter Sundell er stor fan af Tony Harnell og jeg synes godt, at det kan høres - han har en fed stemme. Men det er stort set også det eneste fede ved denne skive IMO... :-)

Whitesnake Opsat: 2006-01-06 15:20:18
Hahaha ja du er klog:-) Jo længere hen på skiven jeg kom, jo mere irriterende blev skiven, men jeg er helt vild med de første numrer, og det trækker nu gevaldigt op!! Stemmen skal jeg nok prøve at lægge endnu mere mærke til, og så vender jeg tilbage

Ratt Opsat: 2006-01-27 20:20:56
Helt klart en fed cd.
Fed guitarist,fed lyd,synes helt klart det er deres bedste cd de har lavet til dato.
Numre 1-2-3-4-5-7-8-9-10-11-12-H O L D E R F E E D T!! 9,5/10

Whitesnake Opsat: 2006-01-27 20:22:56
Okay hos mig er den faldet lidt i karakter, men man hører da helt sikkert, at de er dygtige (især guitaristen).

Ratt Opsat: 2006-01-27 20:33:57
Damn!! Numre 3 Gone For Good er satme feeeedt.

Whitesnake Opsat: 2006-03-12 18:37:20
Ja så får jeg mig lige et genhør her. Fra starten af bliver man overrasket over, hvor godt de spiller. Guitaristen er jo suveræn, men den vokal skræmmer mig væk. Det er ganske enkelt ikke til at holde ud i længden. De sukkersøde omkvæd irriterer mig desuden også.

Whitesnake Opsat: 2006-03-12 18:49:52
Ja ved ikke hvorfor, det lige sker for mig her. Men det er sgu lidt kvalmende!

Scan The Man Opsat: 2006-03-13 12:30:17
Vil maaske vaere med paa en 9/10er, men det med vokalen forstaar jeg ikke helt...Dette synes jeg netop er noget af det flotteste nu om dage, vokalmaessigt set...En perle!

Rock Don D Opsat: 2006-03-19 12:43:26
Numret "Gone For Good" er ren V E R D E N S K L A S S E !!! Er helt svedig efter den guitar solo dér når man er 3 min inde i numret og så den der fede afslutning på numret til sidst med en ny lækker lille guitar solo MUMS :-))

Ratt Opsat: 2006-03-20 10:24:27
Har hørt den nogle flere gange nu og vil lige tilføje at det ikke er hele skiven der holder BIG TIME, sidste halvdel af skiven er ikke så overbevisende som første halvdel.

Whitesnake Opsat: 2006-08-03 13:45:02
Jeg har et par cder til salg på forummet. Bla. dette album. Så se tråden "slangen sætter skiver til salg", hvis du er interesseret:-)

-=MP=- Opsat: 2006-08-05 15:40:29
Fed fed skive, troede dog at det var lidt blødere, men det rykker jo for vildt, synes at sangeren til tider lyder lidt som Matts Leven.

-=MP=- Opsat: 2006-11-01 04:52:20
Et album der får for lidt spilletid, så det blev der gjort noget ved igår.
For fanden da hvor er det fedt, og kan slet ikke komme mig over hvor meget han lyder som M.Leven...

Scandinavia Opsat: 2007-01-08 15:02:59
Sidder og hører det nyeste udspil fra Rydholm & Partners...Interessant!!

Meget opdateret på lydsiden med mange effekter og den slags, men stadig med samme brillerende spade fra Ola af Trampe, som man også møder på dette udspil...

Vil kalde stilen: "Grand Illusion MHR med nytænkning!" :)

Scandinavia Opsat: 2007-02-07 09:31:27
Hvorfor hører jeg ik' denne her noget oftere??? GENIALT!!!

Forstår slet ik' at Whitey solgte den, men håber da at du nyder godt af den nu, MP!!

Måske blir' det lidt "mystiske" som det står beskrevet ovenfor, men FUCK hvor en genial sammensætning og GENIAL produktion...

Robby Valentine meets T.N.T.!

Scandinavia Opsat: 2007-07-17 08:33:27
På røg denne her... Synes satme det er en mindre klassiker!! En udbygget udgave af TNT, men stadigvæk hamrende originalt.... I LOVE IT!!

RenisseD Opsat: 2007-07-17 14:07:48
Me too!!!! :-)

RenisseD Opsat: 2009-12-05 16:18:46
Hvor er det bare lækkert, at dette band igen er gået sammen og snart har en ny skive på gaden!!!

Scandinavia Opsat: 2010-05-22 10:48:18
Så skulle den nye skive være på vej til min postkasse. De samples jeg har hørt lyder dælme lovende!

RenisseD Opsat: 2010-06-02 11:47:04
Må jeg lige ha' lov til at sige: FUK!!
Har bestilt den nye Grand Illusion, samt den nye FM/Metropolis i japser udgaverne... Så langt så godt, men så var det lige at jeg fik en lille hilsen fra post-væsenet med en import-afgift på kr. 241 - så koster skiverne pludselig i omegnen af kr. 300 pr. stk. og så er det altså jeg siger: FUK :-(

-=MP=- Opsat: 2010-06-02 17:29:13
Mega surt.

Sleazy Dane Opsat: 2010-06-02 17:43:07
Føj for en pris!...Håber at det er et par gode skiver i det mindste.

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.