www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Runaways, The : The Runaways. Album Cover
Informationer
Band:  Runaways, The
Titel:  The Runaways
År:  1976
Genre:  Rock
Land:  USA
Bruger rating
Rating: 9.63
Stemmer: 4

10 jax2010				  
				  
	
10 Jettfever				  
				  
	
8.5 sixxdog				  
				  
	
10 Slotrace.dk
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Cherry Bomb  2.17
2.  You Drive Me Wild  3.21
3.  Is It Day Or Night?  2.45
4.  Thunder  2.31
5.  Rock And Roll  3.20
6.  Lovers  2.09
7.  American Nights  3.14
8.  Blackmail  2.40
9.  Secrets  2.43
10.  Dead End Justice  7.01
 
Medlemmer
Cherie Currie:  Lead-Vocals and Piano
Jackie Fox:  Bass and Vocals
Joan Jett:  Rhythm-Guitars and Lead-Vocals
Lita Ford:  Lead-Guitars
Sandie West:  Drums and Vocals
Producer:  Kim Fowley
Beskrivelse
Jettfever Karakter: 10/10

Alle kender vel det at man har et band der nærmest kan betegnes som en "Guilty Pleasure", den slags der er ilde set i heavy-kredse - den slags band hvor reaktionen på at man sætter et album på er noget i retning af; "Hvad fanden er det for noget". For nogle er det Michael Bolton, The Beatles, måske endda Mariah Carey - for mig er det The Runaways.

Dette notoriske band blev dannet af den ligeså notoriske producer-med-mere Kim Fowley tilbage i 1975. Rygterne omkring bandet var mange; bl.a. at de blev casted mere på grund af deres udseende og evne til at stønne på scenen, end på deres musikalske kvaliteter. Sandheden er dog at bandet fungerede som et egentligt band, oprindelig dannet omkring Joan Jett, Sandie West og sangskriveren Kari Krome.

I form af at være verdens første all-girl rock band og med et image af sexede Runaways blev bandet hurtigt signet til Mercury Records, der udgav debuten i '76.

Stilmæssigt spænder bandet vidt; fra alm. rock, over pre punk-rock til 70'er glam og tidlig heavy metal. Ballet åbnes af monster hittet "Cherry Bomb", der er blevet bandets signatursang og hele vejen igennem serveres der charmerende garagerock med masser af melodi, attitude og en ikke uvæsentlig portion naivitet. Sidstnævnte er absolut ikke negativt ment.

Bandet blev hyldet for at nedbryde kønsroller og for deres attitude, men samtidig latterliggjort af usande rygter og pga. deres image.

Men historien om Runaways' debut er samtidig historien om et band bestående af 5 piger med en gennemsnitsalder på bare 16 år(!), der leverer kompetent rock og blev starten på en lang karriere for især to af medlemmerne der senere skulle få stor succes; nemlig Joan Jett og Lita Ford.

Og kvaliterne er bestemt tilstæde allerede på dette spæde stadie. Joan Jett's evne til at skrive simplistiske, men alligevel majestætiske rocknumre ses flere steder og hendes punkede attitude kommer perfekt til udtryk på Lou Reed coveret "Rock And Roll". Lita Ford viser ligeledes tænder allerede her og leverer en fremragende præstation på den seksstrengede og hendes talent for fede riffs skinner helt igennem på f.eks. "Secrets".

Ganske enkelt en på flere måder vigtig milepæl i rock historien og der kan ikke gives andet en topkarakter for denne gamle perle, der for mig altid vil stå som en lysende stjerne på rockhimlen.
2007-03-10 23:18:21

Whitesnake Opsat: 2007-03-12 13:11:33
Rigtig gode anmeldelser Jettfever. The Runaways lyder som noget, jeg skal have tjekket ud:-)

sixxdog Opsat: 2007-03-24 17:27:43
Vildt nok at du har denne her! Ikke voldsomt kendt i dk.

Jeg er den glade ejer af et yderst velholdt eksemplar (førsteudgave) af denne perle. This is the beginning for all female fronted cock'rockers!

Faktisk er denne plade tæt på at være skyldig i, at jeg i dag hører rock og ikke R&B...så et kæmpe tak til Joan Jet og Lita Ford er vel på sin plads.

Jettfever Opsat: 2007-03-25 13:42:33
Hehe, godt at høre...

Nej, den var også lidt svær at få fat på - japan import til en ikke helt billig pris. Men det var nu mere Live In Japan tingen der var den sværeste at støve op.

Men nu er de jo allesammen genudgivet på Cherry Red Records og er noget lettere at få fingre i.

Slotrace.dk Opsat: 2007-07-03 13:01:22
Ahhhh, pigerock!!! Runaways var store på mit værelse!!! Enhver plakat der kunne fremskaffes blev sat op!!! Selvfølgelig skal den have 10/10, ikek fordi det er numre som er uovertrufne, men fordi det var fem piger som trykkede den af!

Jettfever Opsat: 2008-07-27 14:05:53
Feeeedt genhør - er og bliver en kæmpeklassiker i min verden! Har endelig fået den på vinyl også - original gatefold udgave i mint condition...ja tak!!!

Jettfever Opsat: 2009-05-04 15:51:55
Hmm, Lita Ford spiller på årets Sweden Rock, Cherie Currie er netop offendtliggjort til Rock Gone Wild i staterne og er blevet signet på Joan Jett's pladeselskab og flere af dem er åbenbart på talefod igen...tør man håbe på at det umulige rent faktisk sker en dag...???

Det ville i så fald være en reunion efter mere end 30 år!

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.