www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Megadeth : The World Needs A hero. Album Cover
Informationer
Band:  Megadeth
Titel:  The World Needs A Hero
År:  2001
Genre:  Thrash Metal
Land:  USA
Bruger rating
Rating: 8.5
Stemmer: 3

8 -=MP=-				  
				  
	
8 olfert				  
				  
	
9.5 sixxdog
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Disconnect 
2.  The World Needs A Hero 
3.  Moto Psycho 
4.  1000 Times Goodbye 
5.  Burning Bridges 
6.  Promises 
7.  Recipe For Hate 
7.  Recipe For Hate...Warhorse  5:18
8.  Loosing My Senses  4:40
8.  Losing My Mind 
9.  Dread And The Fugitive Mind 
10.  Silent Scorn 
11.  Return To Hangar 
12.  When 
 
Medlemmer
Al Pitrelli:  Guitar
Al Pitrelli:  Guitar, Backing Vocals
Dave Mustaine:  Guitar
Dave Mustaine:  Megadeth
Dave Mustaine:  Vocals, Guitars
David Elleffson:  Bass
David Ellefson:  Bass
Jimmy Degrasso:  Drums
Producer:  Dave Mustaine
Beskrivelse
sixxdog Karakter: 8.5/10

Nu har jeg hørt, hørt og genhørt denne plade så mange gange de sidste tre uger, at det nærmest tendenserer hjernevaskelse. Jeg har altid elsket Megadeth, men op igennem 90'erne har de altså også formået at skuffe mig dybt. Sådan var det til dels også med 'The World Needs A Hero', også selvom den umiddelbart virkede klasser over 'Risk' og 'Cryptic Writings'.
Hvad så? Kan det lade sig gøre at nulstille sit førstehåndsindtryk? Ét ord: JA!
For efter denne pinefulde selvransagelse, må man nødvendigvis komme til en eller anden konklusion. Lad mig allerede her komme med konklusionen: Dette album er fandeme fed metal! Nu har jeg sagt det, om et album jeg for længst havde afskrevet. Hvad var mit oprindelige problem? Jo, for at være helt ærlig, så handler det vel et eller andet sted om, at jeg lige siden 'Rust In Peace', i min underbevisthed har ønsket mig en opfølger på denne sublime metal-bibel. Og når man nu ikke fik det, så i det mindste en opfølger til det mesterlige album 'Countdown To Extinction'. Nå, heller ikke. Jamen så kunne min venstre hjernehalvdel godt tænke sig endnu et lækkert album alá 'Youthanasia', i det mindste.
Problemet har jo faktisk været, og fortæl mig endeligt hvis min filosofi er helt hen i vejret, at man ønsker et band skal blive bedre og bedre for hvert album der udgives, ja, faktisk for hver en sang der bliver skrevet skal et band overgå sig selv igen og igen. Og ens ubevidste forventninger bliver jo ikke mindre af, at der er tale om et af mine absolutte yndlings-bands gennem tiderne - ..jeg er fan.

På en eller anden måde var det altså muligt for mig at nulstille, og så var det bare med at høre albummet igennem endnu ca.20-25 gange, for nu havde jeg jo muligheden for at skrive noget positivt om Megadeth, for en gang skyld. Og det positive er kommet til mig i en lind strøm af musikalsk velvære - sang for sang, lick for lick, takt for takt og ikke mindst riff for riff.

Vi åbner med et helt igennem melodisk, klassisk Megadeth nummer, der ligeså godt kunne have været at finde på 'Countdown..' eller 'Youthanasia'. Tunge hooks, geniale skift og lækre solo'er.
Vi fortsætter med titelnummeret, der et eller andet sted er nok er det svageste nummer på pladen, en lille smule hult i virkeligheden.

Så kommer vi til hvad der før var min yndlings-aversion på pladen; 'Moto psycho', der godt kan virke lidt fjollet og useriøs i Megadeth-regi, men i virkeligheden er et ganske fornøjeligt nummer lidt i stil med 'High Speed Dirt' - lyrikken er ikke særlig dyb og kunne måske ligeså godt være gået på en hard rock udgivelse. Faktisk er den vokset på mig, og er efter mange gennemlytninger en af mine favoritter på pladen. Jeg elsker den for hvad den er.

Så kommer vi til pladens absolutte højdepunkt i mine ører, '1000 Times Goodbye' indeholder mit yndlingsemne indenfor sangskrivning, nemlig bitter kærlighed. Men vigtigst af alt indeholder den masser af melodi og nogle rimelig fede leads, en sang jeg aldrig bliver træt af.

'Burning Bridges' er også et af pladens absolutte højdepunkter, teknisk som lyrisk, Dave Mustaine er en alsidig herre.

'Promises' er en personlig favorit, dette er pladens overraskelse og også balladen herpå. Vi taler om stryger-arrangement om kap med de elektriske strenge, men tro mig når jeg siger at dette nummer sparker Metallica og S&M til bunden af den pøl de i forvejen ligger i. Fantastisk!

Så er der dømt gammeldaws Thrash med 'Recipe For Hate...Warhorse' et helt igennem klasssisk Megadeth nummer, der ligger et pænt stykke over gennemsnittet.

'Loosing My Senses' lyder umiddelbart meget spændende, men jeg må indrømme at det er et nummer der i længden irriterer mig grænseløst. Monotont og riffløst, i bedste fald.

Så kommer Sweating Bullets...eeh...'Dread And The Fugitive Mind', et helt igennem perfekt nummer, let genkendeligt men overordentlig velspillet.

Det lille instrumentale mellemspil 'Silent Scorn' er lidt underligt placeret, men virker alligevel godt nok som en slags rygepause mellem blowjob og doggystyle.

Så kommer en del af den ønskede opfølger til 'Rust In Peace', med 'Return To Hangar' har Megadeth gjort det sikre - klassiske thrash-riffs, duel solo'er og i alt i alt en godkendt opfølger på klassikeren, også selvom den er knap så teknisk veludført som originalen.

Skivens afslutter og længste nummer er også det klart mest eksperimenterende og komplekse. Minder lidt om 'Am I Evil' med Diamond Head, men jeg har ladet mig fortælle at det er helt bevist, en slags tribute til bandet, som Mustaine har stor respekt for.


Virtuosen Marty Friedman er blevet skiftet ud med Al Pitrelli, en hæderlig erstatning der dog ikke lever helt op til Friedman's melodiske og teknisk perfekte lead-spil (men hvem gør det?). Pitrelli er en yderst respekteret guitarist i branchen, men for ham var det en ære at komme til at arbejde med Dave Mustaine. Han skulle i et interview nævne to musikere han så op til, og han kunne hånden på hjertet kun nævne to - Dave Mustaine og Dee Snider.

Lyden er nærmest identisk med 'Countdown..' så produktionen kan man ikke pege fingre af. Stemning er her også masser af, gode musikere, og specielt Mustaine synes at være i topform, på alle leder og kanter. Den når ikke helt op til deres bedste, og det er i kraft af udførelsen, og det er jo Megadeth's forbandelse - de HAR allerede lavet hvad der er teknisk muligt, det kan ikke længere overgåes. Så på trods af dét er det jo stadig to håndfulde rigtig velspillede sange. Så er der et par sange der falder lidt igennem, det er man jo vant til, bare ikke når der står Megadeth på coveret. På den anden side skulle man være heldig at finde bare én håndfuld gode numre på deres to forrige skiver.

Så alt i alt må man sige at det er gået den rigtige vej siden sidst, om vi nogensinde kommer helt derop hvor vi var i slut-firserne/start-halvfemserne er nok tvivlsomt. Men kan Dave og co. holde denne standard, vil vi komme til at høre til Megadeth rigtig mange år ud i fremtiden.

Det er ikke sidste gang jeg har nulstillet.
2005-01-15 20:08:42

Motley Opsat: 2005-01-19 16:50:39
Hmm...har ikke hørt ordentlig 1000død siden efter Youthanasia...

Frederik Opsat: 2005-04-15 08:08:21
Se det her er derimod noget seriøst lort....

Chris Opsat: 2005-08-03 10:17:32
Ikke helt så fed, som MD kan være, men bedre end "Risk" 7/10

Dee Opsat: 2005-09-18 20:06:48
Her kan de der GAYLICA lære noget!!!
Sådan skal det gøres Lars! man skal ikke fræde på et metal album din bums!

Scandinavia Opsat: 2005-09-18 21:52:40
ÅHHH min elskede Dee!!! Har sådan savnet dine saglige kommentarer...Hahahahahaa - Ellers så giver jeg dig nu ret, hvis jeg må være så bramfri at læse lidt mellem linierne i din ellers FREMRAGENDE kommentar...Metallica døde i 1988/1989 og så kunne Megadeth endelig få lov til at indtage tronen, som det KONGEBAND de altid har været...Ja, sådan hænger det i hvert fald sammen for mig...Historiebøgerne er muligvis ik' heeeelt enige :)

sixxdog Opsat: 2006-05-04 06:37:31
Recordings for a new album are in session!

sixxdog Opsat: 2006-12-18 22:15:47
Meisterwerk!

-=MP=- Opsat: 2011-07-11 14:49:03
Et album jeg købte da det udkom, men efter nogle ture i afspilleren, røg det på hylden.
For et par dage siden fik det så en chance til, og for satan hvor blev jeg overrasket, det er jo en udgivelse, der ligger et godt stykke over standard.
Her er en del fede numre, men min fave er helt klart "When", som er Megadeth's version af "Am I Evil" med Diamond Head.

-=MP=- Opsat: 2022-09-12 07:50:57
Synes faktisk at Megadeth leverer varen her. En god omgang Heavy metal, der bliver bedre med alderen.

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.