www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Deviser : Unspeakable Cults. Album Cover
Informationer
Band:  Deviser
Titel:  Unspeakable Cults
År:  1996
Genre:  Black Metal
Land:  Grækenland
Bruger rating
Rating: 0
Stemmer: 0
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Stand & Deliver 
2.  Darkness Incarnate 
3.  Threnody 
4.  When Nightmares Begin 
5.  The Rape Of Holiness 
6.  Ritual Orgy (Instrumental) 
7.  Dangers Of A Real & Concrete Nature 
8.  The Fire Burning Bright 
9.  In The Horror Field 
10.  Afterkill (Outro) 
 
Medlemmer
George Triantafilakis:  Guitars
Matt Hnaras:  Vocals, Guitars
Mike Tsembertzis:  Drums
Nick Christogianis:  Bass, Keyboards
Producer:  Coti K.
Producer:  Deviser
Beskrivelse
Jettfever Karakter: 7/10

Til trods for at black metal i større eller mindre grad altid har været et skandinavisk fænomen, især norsk, så findes der da undtagelser. Græske Deviser er netop sådan en undtagelse, og der er da heller ingen tvivl om at det netop er på den norske scene at disse sydlændinge har fundet deres inspiration.

Bandet ligger dog i den absolut bløde ende af genren og leverer her på debuten en yderst melodisk, letspiselig og faktisk særdeles atmosfærisk omgang sort metal. Desværre for bandet har de måske haft lidt for travlt med at få smidt skiven på gaden, da lidt mere tid brugt på sangskrivning kunne have hjulpet dem en hel del. For bandet har i den grad noget at byde på.

”The Rape Of Holiness”, der er bygget op omkring et særdeles melodisk og fængende guitarriff og med tekster taget direkte ud af H. P. Lovecraft’s Cthulhu-mytologi, er intet mindre end et fænomenalt nummer. Melodisk, kraftfuldt og fængende – et klassenummer. Cthulhu og lignende litterære mytologier, er tilsyneladende inspirationen til stort set hele albummet.

Det absolutte højdepunkt er dog ”When Nightmares Begin”. Et svinefedt, sindssygt atmosfærisk nummer, der selv her ti år efter at jeg købte skiven stadig kan imponere mig i den grad. Desværre kan resten af albummet ikke rigtigt leve op til disse to klasseskæringer og det hele løber lidt ud i sandet. Ikke at det resterende materiale er decideret dårligt, det fænger bare slet ikke på samme måde.

Bandet fik en hel del omtale pga. denne skive, men er siden mere eller mindre gået i glemmebogen. Syntes at kunne huske at der kom en opfølger eller to til dette album, men er ikke sikker på hvad der egentlig blev af bandet.
2008-05-20 13:47:23

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.