www.rocknation.dk
Bands:  A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - #S
DEMO´S - DIV
MENU
START
SENESTE KOMMENTARER
NYE ALBUMS
DVD
TOP 100
TOP ANMELDERE
ÅRSTAL
EVENTS
SØG
LINKS

Du skal være logget på for at anmelde skiver.
Kontakt Information
Webmaster : -=MF=- :
  Send mig en e-mail
Redaktør : -=MP=- :
  Send mig en e-mail
Talon : Talon. Album Cover
Informationer
Band:  Talon
Titel:  Talon
År:  2002
Genre:  Melodic Heavy Rock
Land:  USA
Bruger rating
Rating: 7.83
Stemmer: 3

8 -=MP=-				  
				  
	
8.5 Olfert				  
				  
	
7 Scandinavia
Du skal være logget ind for at rate skiver.

Sange
1.  Wrecking Ball 
2.  Fire In Your Soul 
3.  Still You Run 
4.  Calling You Tonight 
5.  Talon In My Heart 
6.  Falling Star 
7.  Mother Mary, May I 
8.  Holding You Soon 
9.  All Is Not Forgiven 
10.  Livin' For Your Love 
11.  Rock And Roll Runaway 
 
Medlemmer
Jim Kee:  Lead Guitar
John Parker:  Drums
Kory Voxen:  Guitars & Keyboards
Michael O'Mara:  Vocals
Phil Keller:  Bass Guitar
Producer:  Mikey Davies
Beskrivelse
Scandinavia Karakter: 7.5/10

Haardtslaaende Heavy Rock!

Velproduceret for en Frontiers standard med cruncher guitarlyd og meget klare leads og vokalharmonier - Good! Eneste auditive minus gaar paa lyden af baekkener, hi-hat og isaer crash-cymbal, som mest af alt lyder som om det er indspillet paa et Faetter BR trommesaet! Ellers fed lyd!

Har i et par aar sporadisk hoert bandet anbefalet som "the next big thing" og det er at straekke den, ka' jeg med det samme fastslaa!

Her er intet nyt under solen, what-so-ever! Ja, faktisk lyder det ufatteligt meget som FIFTH ANGEL under "Time Will Tell"-tiden - Det vil jo saa sige ultramelodiske sing-along-omkvaed over rimelig haard Heavy Rock (Metal?)

Ja, har naesten lyst til at kalde det Metal, da guitaren altsaa er haard som ind i helvede! Helt PRIMAL FEAR-agtig ind imellem, selvom stilen ik' er den samme.

Velproduceret og velspillet (dygtig leadguitarist!) og med nogle ultra-fluffy superomkvaed!!

Nok ik' et album jeg kommer til at hive frem paa daglig basis, men det spiller sgu' godt naar det saa endelig spiller!
2006-07-24 23:40:22

Scandinavia Opsat: 2006-07-26 10:02:55
"Mother Mary, May I" er et af de helt store oejeblikke paa albummet her!

Det der saa desvaerre maa taelle lidt ned, som jeg ik' naevner i anmeldelsen, er den alt for jordnaere produktion... Ja, ja, det er da ganske autentisk, men naar nu de saa gerne vil lege FIFTH ANGEL, saa burde de jo egt. ogsaa ha' en NOGET mere "oppustet" produktion...

Ja, typisk Frontiers lyd, men ka' man med den, saa ka' man ogsaa med TALON...

Stilen fejler intet!

Scandinavia Opsat: 2006-07-28 00:04:03
~ "Wrecking Ball" ~

Albummet blir' sparket igang af det raa guitarriff...Saa skifter vi over i klassisk amerikansk dualvoice harmonysection med guitarerne! Live ville det selvf. ha' vaeret 2 guitarister, back 2 back! :) - Vi naar hurtigt omkvaedet...Dejligt catchy! Og Voxen's lyse vokal faar virkelig lov til at udfolde sig..."Hit", taenker man!
Fedt at ku' hoere positionsskiftene paa guitaren...Autentisk! Fedt at sangen transponerer op til soloen... Kompetent shredder maa man sige! Midtempo rocker af et meget fint karat!

~ "Fire In Your Soul" ~

Igen starter vi med guitarriffet - op i tempo!...Fed hookeffekt med "Primal Fear-overtonen" - Klassisk riff + klassisk introsolo... Saa gaar energien ned... Overraskende som den akustiske guitar overtager stemningen, og saa paa med "skraldeguitaren" igen - Lyder fedt med vokalen, som fint foelger dynamikken! Her taenker jeg FIFTH ANGEL! Omkvaedet er "ondt", ik' specielt melodisk, set i en hitorienteret tradition, men mere "rykkende". Igen transponerer vi i soloen - fed effekt! Lidt for lang solo maaske - "JA! Du KAN GODT spille guitar!!" Maaske et af de mindst interessante numre paa hele albummet.

~ "Still You Run" ~

Uhhh ja! Dejlig akustisk intro...Helt spansk-klingende... Flot spillet og leder ligeledes flot over til vers 1. Her folder vokalen sig virkelig ud sammen med guitarfingerspillet...Ballade fornemmelse. Saa skifter vi fra halvt til helt tempo, flydende powerakkorder... Fede vokalharmonier, ledende op til omkvaedet... Og her letter vi saa! Igen, ik' i hit-forstanden, men det virker lidt som samme formular som FIFTH ANGEL brugte - Det virker! Elsker de laaaange toner han lader ringe ud, ham Voxen... Still og rolig ballade-solo som langsomt loefter sammen med dynamikken...Lidt ala Randy Rhoads-stilen! Egt. et ret simpelt nummer, men det virker! Her er stemning og omkvaedet glemmer man ik' saadan lige med det samme!

~ "Calling You Tonight" ~

Lige paa og raa...Haengende powerakkorder under introsoloen... Fedt melodisk riff afloeser saa og leder over til verset som i den grad irriterer!! Her lyder vokalen sgu' alt for selvhoejtidelig.... Kom glad Power Rock her! Og omkvaedet er af den ultracatchy slags (nogle ville kalde det cheesy!!), men det virker...Tilbage i verset...Irriterende!!! Omkvaedet er sgu' fedt nok, men en MHR-sanger lyder ham Kory sgu' for hoejtidelig til at blive! :) - Lidt intetsigende solosektion...Lyder efterhaanden som et meget hurtigt skrevet nummer... En oerehaenger, men ik' af den slags der holder for evigt! Et lidt "underkendende" nummer.

~ "Talon In My Heart" ~

METAL!!!!!!

PRIMAL FEAR's lillebror...Men som mainriffet gaar i gang, er vi tilbage i FIFTH ANGEL territorie....Kedeligt vers...Typisk 80er tricks med tilbagevenden til introriffet...OG SAA bygger vi satme op! OH YEAH!!! Fedt omkvaed!
"As I slowly die...The tears you cry...You put a talon in my heart"!
Yes, det holder det her.... TALON er ik' bange for at saette tempoet lidt ned, hvor mange "Metalbands" har det med at gi' den fuld skrue hele tiden...TALON lader akkorderne snakke!
Dette er maaske den bedste sang paa albummet! Haardt, raat, melodisk, smukt og autentisk i en stor paerevaelling... Det holder!

~ "Falling Star" ~

SAADAN!!! Saa viser vi satme taender! Fedt break-accentueret introriff, selvf. med dualvoice guitars!
Her er verset dejligt melodisk og ganske smertefuldt - gaar lige i hjertet! Her synger han fandme fedt! Dette lyder MEGET 80er agtigt! FEDT!
Introriffet blir' saaledes til omkvaedet og hvor er det bare dejligt! Catchy som ind i helvede! Saadanne sange her er forbeholdt det gyldne metalaarti! Uhhh de korstemmer!! - Hov! Og der kom Yngwie lige ind fra sidelinien i soloen!! Hahahaha - SURPRISE! Som skrevet, her viser bandet FANDME taender! FED SANG! I LUV 'DEM EIGHTIES!

~ "Mother Mary, May I" ~

Tonser powerriff i introen!! Yes! Dette er det tredje nummer nu hvor TALON holder det koerende...Fedt! Fedt "Hard Rock" riff i omkvaedet...Dejligt catchy! Hov, transponering igen der!
Simpelt opbygget, men det virker sgu' fedt dette nummer...80er tro igen, igen... Lyder lidt som FIFTH ANGEL meets BATON ROUGE...Endnu en sang der holder! Twinguitars!

~ "Holding You Soon" ~

Stille pianointro...Klassiske 80er AOR akkorder....
Dejligt med lidt afveksling, taenker jeg...
Her aendrer Kory's stemme da godt nok fuldstaendigt karakter! Helt soul'et! Smukt! Dejlig afslappet leadguitar... Dette er stemning, folkens! Og saa vil man gerne bevaeges nu... Men! Direkte over i omkvaedet uden den helt store forloesning som jeg forventede...Stille og rolig sjaeler...Havde haabet paa et "spark mig i klunkerne-omkvaed", men istedet er det tuderock...Bwaddr.... Saa er trommerne med i lydbilledet, intetsigende guitarsolo... Tilbage i pianodelen...Naaa, versenes dynamik og stemning holder...Omkvaedene er naesten FOR klibrige, selv for mig! Flot sang, men ik' en mindevaerdig ballade....

~ "All Is Not Forgiven" ~

Tilbage i Heavy-land! Fed ACCEPT-agtig leadintro! Stille og rolige melodiske akkordskift derefter.... Fedt pumpende vers...Go' fremaddrevet opbygning til omkvaedet... Sej forloesning i omkvaedet! Ik' det laengste eller mest catchy omkvaed, men det passer godt til sangen som helhed... Vokalharmonierne lyder lidt akavede paa en eller anden mystisk maade!
Hmmmm, ik' skivens traekplaster! Fyld??

~ "Livin' For Your Love" ~

Saa er der skrald paa geddaren!! Ondt riff! Det virker fint...Vi er nede i sumpen her...Bluesy feel naesten... Hard Rock vokal og OND spade...Me likes! Og saa griber han ordentligt fat om plektret og pumper igennem. Lidt tarveligt omkvaed....Fed attitude i sangen overall, men igen, ik' deres bedste oejeblik! Igen er der noget muggent ved harmonivokalernes lyd....Ik falskt sunget, bare mystisk produceret!!
Soloen holder i bedste 80er stil!

~ "Rock And Roll Runaway" ~

ENDELIG rykker de igennem og fyrer op for kedlerne!!!! Dette tempo har man savnet paa albummet!! HOLD DOG OP MED AT SLAA SAA HAARDT PAA Hi-HAT'EN! Hahaha - Fedt, fedt, fedt omkvaed! "Ready or not - take it to the top - everyday's a holiday - listen to the music - goin' to the show - rock'n'roll runaway"!
Fedt som de daempede akkorder i verset minder om THIN LIZZY...Overall er der dog FIFTH ANGEL stemning en mas her.... FEDT OMKVAED! Der kom det igen!
Yes, dette ville virke genialt live!!
Og saa med "crowd-talk" del midt i sangen...Sejt, sejt!

Overall set, saa et ganske kompetent album, men bandet mangler varierende tempus paa albummet - Netop tempoet er for stroemlinet og jeg mistaenker trommeslageren for at vaere for "u-tight" til at spille hurtigere - Han laver heller intet spaendende generelt. Ud med ham!
Et ganske habilt udspil, men metal-lyttere vil nok blive skuffede!

Det ER haard Hard Rock og IKKE bloed Metal... Det holder delvist distancen!

7/10 - Da de gode momenter virkelig ogsaa rykker!

Scandinavia Opsat: 2006-07-28 00:05:21
Hahahaha

Verdens laengste indlaeg!!! :)

Scandinavia Opsat: 2006-09-03 18:47:11
Et album der vokser kraftigt i kvalitet, spillet på et ordentligt anlæg!!

De har sgu' fat i den lange ende!

Scandinavia Opsat: 2006-09-03 18:52:10
Glemte også at nævne at guitaristen altså virkelig er en shredder!

-=MP=- Opsat: 2008-05-09 16:11:59
Har kun lige fået hørt den en enkel gang, men det lyder lovende.
Gode melodier med fed spade...

-=MP=- Opsat: 2008-05-11 15:02:23
Jeg må ærlig indrømme, at denne skive bliver federe og federe.
Er virkelig imponeret over den høje standard alle numre har.

-=MP=- Opsat: 2008-05-15 13:20:07
Fede riffs ud over det hele.
Produktionen er rigtig nok ikke prangende, men den er acceptabelt nok...

Scandinavia Opsat: 2008-11-07 15:31:35
Så spiller denne igen, igen... Ja, det er sgu' fedt nok! Den rå lyd passer godt til udtrykket...

Olfert Opsat: 2017-06-01 22:41:58
Denne blev genudgivet i 2009 under navnet "Fire In Your Soul" med 8 "bonus" numre.

10 Skala

Du skal være logget ind for at kommentere albums.